Produsert av FKHStudio

FACEBOOK
TWITTER
LINKEDIN

SØNDAG

Siste dag i Gdansk

I Gdansk har du mulighet til å utnytte hele søndagen, før du retter snuten hjem til Haugalandet på mandag. Anne Marthe og Karoline har med andre ord fremdeles en hel dag til å utforske hva Gdansk har å by på.

Se hva de gjorde siste dag i Gdansk her.

 

 

 

 

 

 

Jeść dobre jedzenie.

* SPIS GOD MAT.

 

 

 

 

Den siste dagen i Gdansk bestemmer du deg for å utforske gamlebyen på dagtid. Hvorfor skal du måtte dra utenfor? Du har jo alt du trenger rett utenfor hotellets dører!

Gode alternativer til både lunsj, mellommåltid og middag finner du i Gamlebyen. Du bestemmer deg for å ta lunsjen på en herlig liten italiensk restaurant, Sempre Pizza, på bryggen. Pizza, pasta, pesto – her er det noe for alle.

På turen rundt i gamlebyen får du utrolig lyst på noe leskende – så hvorfor ikke kikke innom den høyt anbefalte Mono Kitchen. Du er ikke helt sulten enda, så du bestiller en lemonade – og blir absolutt ikke skuffet. Neste tur til Gdansk skal du definitivt spise middag på Mono Kitchen.

På kvelden står det indisk på menyen, og i hovedgata i gamlebyen ligger en indisk restaurant, Buddha Lounge, som kan danke de fleste langt av banen. Du tenker at du hvertfall har spist god og variert mat her i Gdansk.

 

TA DEG TID TIL Å

oppleve kulturen

Gdansk, og spesielt gamlebyen, byr på mange ulike kulturelle opplevelser. Det er en by med historiske røtter som forteller om muligheter, tragedier og en utrolig evne til å aldri gi opp.

 

 

 

 

 

 

To jest Gdańsk.

* DETTE ER GDANSK.

 

 

 

 

Du ønsker sette av tid til å lære mer om historien og kulturen til Gdansk. Du låner en sykkel på Puro for å se mest mulig. I likhet med mange europeiske byer har Gdansk en lang historie med både fremvekst og tragedier.

Du tar turen innom det historiske museumet i Gamlebyen og lærer mer om hva som skjedde under 2. verdenskrig da nesten hele Gamlebyen ble lagt i ruiner. Du ser også nydelige utsmykninger i taket som forteller om kulturen som ble bevart gjennom tragedien.

Etterpå tar du turen innom katedralen. Du har hørt lyden av klokkene, og bestemmer deg for å ta utfordringen og klatrer helt til topps i det høye tårnet. Utsikten over gamlebyen fra toppen av klokketårnet er helt spektakulær.

Det ligger mange fortellinger i Gdansk – enda en grunn til å besøke byen som ligger kun 2 timer fra Haugesund.

 

NYT KVELDEN OG

slapp av på hotellet

Turen nærmer seg slutten, men det er fremdeles tid til å nyte kvelden på hotellet med en cocktail i rooftop baren, INK Above, og litt roomservice til dessert.

 

 

 

 

 

 

Czas na odpoczynek.

* TID FOR Å SLAPPE AV.

 

 

 

 

Etter en innholdsrik og spennende helg er det tid for å nyte den siste kvelden i Gdansk. Du tar deg en drink i hotellets rooftop bar, INK Above, mens du kikker ut over gamlebyen. Det har virkelig vært en fantastisk tur – og du har opplevd mer enn du trodde var mulig i løpet av en helg.

En siste ting står på agendaen – room service. Du bruker nettbrettet på hotellrommet for å bestille en velfortjent dessert. En liten stund etterpå kommer en hyggelig servitør på døren med den herligste desserten du har hatt på lenge. For en perfekt avslutning på turen!

Du bestemmer deg for å reise tilbake til Gdansk snart

 

SEE U SOON

Tusen takk til

Anne Marthe Widvey

Instagram: @widvey

Blogg: amwidvey.com

 

Karoline Fjermedal

Instagram: @k.fjermedal